skip to Main Content

Vlak voor de sprong…..

Ken jij dat gevoel net voordat je springt? Het afgelopen half jaar ben ik volop bezig geweest met friluft. In 2013 had ik een idee. Je kent het vast. Op een kladje maak je een opzet. Het zijn ideetjes die veelal door een aaneenschakeling van gebeurtenissen in je leven en werk ontstaan. Ik vroeg me laatst af waar komt dat vandaan? Zelf weet ik het niet precies. Wat ik wel weet is dat tegenwind mij af en toe doet beseffen dat ik even stil dien te staan. Ik moet hardop lachen nu ik dit aan het typen ben. Dat heb ik echt moeten leren. In mijn geval door persoonlijke tegenslag als mens werd ik gedwongen om stil te gaan staan.

Net voor de sprong. Ik ben enorm gefocusd. Heb er maanden aan gewerkt. Met mensen erover gesproken. Aan de koffietafel. Met vakbroeders en zusters. Ook privé. En dan komt het moment. Ik ga springen! Je weet wat je kan als ondernemer en professional. Wat je de afgelopen twintig jaar allemaal hebt bereikt. Het oude integreren in het nieuwe. Toch voelt het als nieuw. Enorm spannend en uitdagend. Het prikkelt absoluut al mijn zintuigen. Daar ga ik. Eindelijk tijd om te springen. Voelt als een soort van D – day. Gelukkig geen echte oorlog. Maar toch…….

Volgende week ga ik mijn sprong maken (6-6-2016). Ik land waarschijnlijk ergens midden in een groene weide. Met pinksterbloemen en klaprozen. Mooi. Daar word ik blij van. En dan aan de slag. De eerste opdracht is binnen. Bevestiging van het feit dat ik op weg ben. Lekkerrrrr… alsof je een doelpunt scoort.

Hoe is dat voor jou? Je kent vast het gevoel. Dat je lang en intensief ergens aan gewerkt hebt. Dan het moment dat je het gaat introduceren. Bij je medewerkers, klanten, collega’s en thuis. Net voor de sprong ‘werpt’ iemand je nog iets toe. Oefff denk je. Goeie vraag. Even geen antwoord. Spanning neemt toe. Maar je springt. En dat bevrijdt. Trots op jezelf en je bedrijf. Een heerlijk gevoel. Je mag en je kan. Van jezelf. Op weg naar nieuw. Noem het avontuur. Voor mij is dat zo. ‘Het zoet van de overwinning’. Dat zei mijn eerste baas toen ik die nog had.

Wellicht dat jij gaat springen binnenkort. Laat het me weten. Ik zie je graag komen als je springt. Of net bent geland. Ik reik je de hand en loop even met je mee. Tot binnenkort. Ik ga eerst genieten van mijn sprong. Hartelijke groeten ´and happy landings too´, Alexander.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top